Een kijk op CoVid-19

Het virus

Het virus SARS-CoV2 (Severe Acute Respiratory Syndrome – CoronaVirus 2) is een virus dat de aandoening CoVid-19 (Coronavirus disease 2019) veroorzaakt.

De uitbraak begon in de Chinese stad Wuhan dat 11 miljoen bewoners heeft. Deze stad heeft zoals vele steden in China met ernstig luchtvervuiling kampen waardoor vele bewoners luchtweg-aandoeningen hebben en dus extra gevaar lopen bij virussen die de luchtwegen aantasten. Dus ook griep.

Oorsprong

Veel virussen worden op de mens overgebracht in China, mogelijk door de consumptie van exotische dieren waarvan bekend is dat deze ook vele virussen bij zich dragen waaronder corona virussen.

Dit virus heeft er alles van weg dat het een door de mens gemaakt virus is dat per ongeluk of opzettelijk onder de bevolking is verspreid. In Wuhan zijn laboratia die aan virussen onderzoek doen. Het virus kan zelfs buiten China zijn ontwikkeld en door diefstal is verkregen.

Coronavirussen zijn opzich niet nieuw en vormen een deel van de virale luchtweg aandoeningen.

Besmetting

Besmetting vind via de lucht plaats net zoals griep en verkoudheids virussen. Dit kan door niesen worden overgedragen maar kan ook gewoon via lucht stromingen verplaatst worden. Ook contact met door het virus besmette objecten of handen maakt het mogelijk. Ook krijgen mensen het zonder contact. Er is altijd een patiënt 0 die het heeft gekregen.

Vaak wordt beweerd dat alleen zieke dragers andere kunnen besmetten, maar dat is zeker niet altijd waar. Er zijn altijd dragers van virussen die GEEN symptomen (asymptomatisch) hebben, maar wel het virus kunnen overdragen. Dit gebeurd ieder jaar weer met de griep en verkoudheid.

Verloop

Net zoals met de griep worden vele ziek maar hebben GEEN medische hulp nodig. Bedrust is voldoende met wat extra vitamine C.

Net zoals de griep hebben patiënten met onderliggende aandoeningen ondersteuning van een arts nodig. In een enkel geval zal ziekenhuis opname plaats vinden.

Net zoals bij de griep zijn vaak de ouderen die al een zeer slechte gezond de eerste die ermee sterven. Het virus heeft alleen maar het laatste zetje gegeven. Iets wat in de berichtgevingen over de doden wordt gedaan.

Het aantal mensen dat DOOR het virus sterft is net zoals bij de griep marginaal. De meeste doden zijn gestorven MET en dus niet DOOR het virus. Iets dat het ministerie van Corona en desinformatie er expliciet niet bij verteld. Het aantal slachtoffers zou als je de berichten vooral in het begin beluisterd betekenen dat er GEEN doden DOOR het virus zijn.

De jonge man in Breda die een tijdje in coma gelegen had zou DOOR het virus gestorven kunnen zijn, maar is hersteld. Zoals vele met milde klachten. Deze aantallen zijn NIET bekend.

Het paniek

Wat is de reden voor deze paniek terwijl er niets anders aan de hand is dan de seizoensgriep.

De sterfte cijfers zijn niet extreem hoog als je dit tegen een seizoensgriep afzet.

In het seizoen 2017-2018 waren er ruim 9000 sterftes door griep. Toen hoorde je de overheid niet. Dus dat is het niet. Het maakt ze niets uit. Vele van de doden waren al op hun einde. Op de totaal sterfte een voetnoot.

Covid-19 is een virus dat vooral het laatste zetje geeft. De al aanwezige aandoeningen zijn de doodsoorzaak.

Een van de symptomen is dat patiënten stikken door zuurstof tekort. Het lijkt op hoogteziekte. Hier wordt dan de beademing ingezet. Het probleem is dat de longen nog gewoon werken. Adem apparatuur is niet zonder gevaar. Bergklimmers nemen dan flessen met zuurstof mee om voldoende zuurstof druk te krijgen (210 hPA).

Dat het virus snel verspreid is ook geen reden want dan had de overheid al een reisverbod voor de lente vakantie afgekondigd en niet mensen die niet hadden willen gaan hun vakantie te laten annuleren met verlies van de reissom. Hierdoor zijn mensen vast komen te zitten. Ook de WHO heeft geen pandemie afgekondigd; vooral om China niet te beledigen. Men heeft het op zijn beloop gelaten.

Zelfs toen het virus in Oostenrijk was ging de wintersport daar gewoon door. Een souvenir van de wintersport en gedeeld tijdens de carnaval. Vandaar dat Brabant een hotspot werd. Ook toen Italië in de problemen kwam deed men niets. Pas toen de Brabantse ziekenhuizen na jaren lange gedwongen inkrimpingen de IC niet meer aankonden werd er gehandeld.

Een flink portie angst-zaaierij erbij en we konden de boel lekker op slot doen. Zolang de sheeple van Nederland maar dom blijft kijken en alles maar slikken zal dit bij een volgende keer nog verder bepekingen door gedrukt worden. De tijden 40-45 beginnen langzaam weer tot het geheugen door te dringen. In enkele landen/streken is het al zover.

Opmerkingen

 • Dit virus is niet direct dodelijk zoals de pest die was.
 • De Incubatie tijd is vrij lang. Tot wel 30 dagen.
 • Sterfte is dusdanig laag dat het niet de vele miljoen of al miljarden schade waard is.
 • De Nederlandse regering is NIET voorbereid op dit soort calamiteiten.
 • Ziekenhuizen in Nederland doen alleen wat minimaal nodig is om de normale stroom plus een beetje extra te kunnen verwerken. Dit dank zij de commercialisatie. Goed werk VVD.
 • Bij sterftecijfers boven de 10% DOOR het virus of bacterie kun je van dodelijke infecties praten. Maar ook dan moet je je afvragen of dit paniek-circus wel nodig is.
 • Virus infecties komen een gaan. Dit zal voor dit virus niet anders zijn. De UV van de zon zal virussen doden die in de lucht zweven.
 • Na een milde winter zal er een jaar later een grote sterfte ontstaan onder de risico groepen. 2013-2014 had geen oversterfte. Het jaar daarna was het flink. iets wat ook in Italië speelt.
 • De immuniteit is bij veel mensen ver onder de maat. Iets dat met de jaren niet beter wordt. Op de overheid hoef je ook niet te rekenen.
 • Virussen kunnen alleen door het lichaam bestreden worden en daar dient een goed immuunsysteem voor. HIV is een uitzondering die het immuunsysteem aanvalt.
 • Er zijn vele virussen die veel veel gevaarlijker en dodelijker zijn. Denk maar aan Rabiës of Ebola.
 • Het wachten op een vaccine is zinloos. Het virus muteert net zoals dat bij de griep. Vaccines hebben bij de griep al vaker gefaald.
 • De kans is groot dat als er een vaccine komt het rijk ook in Nederland een vaccinatie terreur gaat beginnen.
 • Men bezig is met apps te maken om mensen te volgen. Privacy is niet meer van belang. Heb je geen smartphone, jammer dan dan blijf je maar thuis. Bezoek? Dacht het niet.
 • De enigste bescherming is een goed werkend immuunsysteem. Hiervoor is vitamine D3 van belang wat door zonlicht (UV) in het lichaam wordt aangemaakt. De huid dient dan wel blootgesteld te worden. Negers en kleurlingen zijn op deze breedtegraden in het nadeel. De donkere huid tempert het UV om schade te voorkomen in de gebieden waar deze mensen oorspronkelijk vandaan komen.
 • Ook vitamine C, selenium en zink zijn nodig.

Voor meer informatie zie gezondheid en corruptie