Een kijk op CoVid-19 2

Op 12 april schreef ik het eerste deel en nu een vervolg hier op.

Mondkapjes

Voor degenen die bij de les zijn gebleven weten nog dat toen het gebruik hiervan in het OV verplicht werd GEEN medice mondkapjes gebruikt mochten worden op straffe van een boete. Dit toont al aan dat de politiek totaal geen inzicht heeft in natuurkundige en wetenschappelijke zaken.

Als we kijken in de catalogus voor adembescherming komen de gebruikte type niet voor, dit zijn operatiemaskers en zijn niet bedoeld om virussen tegen te houden maar om de operatiewond zo steriel mogelijk te houden. Ze sluiten niet af langs het gezicht. Het feit dat als je met bril uit de kou komt en het masker opdoet de bril direct beslaat.

Goede bescherming wordt door stofmaskers van het type FPP3 verkregen. De valkuil is dat deze maskers een beschermings factor geven – Protects against toxic fine dust up to 30 times the limit value. All FFP3 masks are identified by the black lettering on the valve and the imprint on the mask. Uitademen gaat via een ventiel. Het is dus een persoonlijke bescherming en niet bedoeld om andere te beschermen. Bij een factor 30 kan je 30 keer langer in een stoffige omgeving verblijven dan zonder om de zelfde hoeveelheid stof binnen te krijgen.

De N95 masker die vaak geadviseerd worden zijn FFP2 en bieden dus geen bescherming tegen bacteriën en virussen.

Het gebruik van mondkapjes is niet zonder risico. Deze zijn ademhalings moeilijkheden door het terug inademen van CO2 en een tekort van zuurstof, welke dufheid op termijn hersenschade kunnen veroorzaken en in enkele gevalle sterfte waarbij in Duitsland enkele kinderen zijn gestorven. Ook bacteriële infecties in het gezicht.

Maskbek

En laten we de vervuiling van de straten door kapotte en verloren maskers niet vergeten en de enrome bult afval niet vergeten.

Diverse onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik ervan niets tot zeer weinig oplevert aan preventie. Het is vooral symbool politiek en onderdrukking.

Vaccinatie

Een vaccin is een middel dat bij een persoon (of dier) een immuunrespons opwekt zonder hem ziek te maken. Hierdoor is de gevaccineerde beter bestand tegen de ziekteverwekker waar het vaccin voor bedoeld is, dan zonder de behandeling.

De term vaccineren komt van het Latijnse woord vaccinia, koepokken. De term vaccineren werd namelijk oorspronkelijk gebruikt voor de aan het einde van de 18e eeuw door Edward Jenner ontwikkelde methode om mensen met de koepokken te besmetten, waardoor ze ook weerstand kregen tegen de voor mensen gevaarlijke ‘gewone’ pokken.

Er bestaan verschillende soorten vaccins:

 • vaccins die levende verzwakte organismen bevatten (bv sommige poliovaccins en het buiktyfusvaccin dat ingeslikt kan worden)
 • vaccins bestaand uit (delen van) gedode organismen; de laatste kunnen dan weer
  • uit de echte ziekteverwekker bereid zijn (bijvoorbeeld difterie) of
  • door middel van genetische manipulatie synthetisch zijn bereid (bijvoorbeeld hepatitis B).

Laten we niet vergeten dat virussen per definitie DOOD zijn.

En nu de valkuil van het kabinet.

Door het vaccineren breng je ziekte verwekkers in het lichaam. Met een covidtest zal je dus posistief testen. Er is GEEN verschil tussen een natuurlijke besmetting en een opzettelijke via vaccines, iets waardoor exportvee niet gevaccineerd kan worden omdat de test geen onderscheid maken en de inporteur moet concluderen dat het dier ziek is en niet ingevoerd kan worden.

Onze artsen en verpleegkundigen zouden en moesten gevaccineerd worden en hebben dus een groot probleem gecreëerd. Ze testen dus allemaal positief op de test en moeten volgens de coronarichtlijnen in quarantaine. Ze plegen nu een ernstige overtreding van deze regels door door te werken. Zij zijn besmettelijker dan ongevaccineerden personen. Verder nog zullen we onder gevaccineerde een groot aantal corona patiënten krijgen. De griepprik werkt ook niet en vele worden juist ziek als ze er een nemen en blijven gezond als ze een keer overslaan.

Voor meer informatie zie de dossiers gezondheid, corruptie en vaccinatie.

2 thoughts on “Een kijk op CoVid-19 2

 1. Interessante website! Veel techniek en maatschappelijke issue’s. Over veel dingen denk ik er ook zo over. Heel interessant.
  Misschien eens contact maken?
  Zelf heb ook een site die voornamelijk over astronomische software gaat, maar ook over veel klimatologische maatschappelijke zaken. Zie de link

Comments are closed.