Handig apps voor de smartphone

De smartphone is tegenwoordig een onderdeel van het leven. Vaak wordt er veel onzin op gezet, maar er zijn er ook die ons tijden van tegenslag kunnen helpen of ons met de dagelijkse gang kunnen helpen.

OV apps

Vele reizen met met ov en zullen deze apps al geïnstalleerd hebben. Voor diegene die met de auto of fiets reizen is het handig dat zij het ov kunnen gebruiken als de auto of fiets geen optie is. Ga je een dagje naar Amsterdam dan betaal je een vermogen aan parkeergeld en besteed veel tijd aan het zoeken van een parkeer plaats.

Parkeren buiten de stad en verder met het ov.

Als eerste de 9292 app. Deze geeft de mogelijkheid van deur tot deur planning en laat ook vertragingen zien in de dienst regeling. Dit vrijwel direct.

Hierbij is de OVinfo app ook een handige. Deze toont de dichts bijzijnde haltes. Ook welke lijnen er stoppen.

De NS app voor trein reizen geeft meer info voor treinen dan 9292 en toont ook de locale treinen.

Heeft u een ov chipkaart dan de OV-chipkaart app. Deze toont uw reis geschiedenis met kosten en uw saldo. Toont ook oplaad punten in de omgeving.

Satelliet navigatie

De meeste ken de Tom-tom, welke al jaren als totaal pakket verkocht wordt en best duur is.

Ik zelf gebruik de Sygic app voor satnav en deze is goedkoop te registreren voor het leven. Kaarten en app worden meerdere keren per jaar geupdate. Grote gebieden zoals Duitsland kan je per deelgebied installeren, wat dus geheugen bespaard. Je moet wel een GPS ontvanger in de telefoon hebben.

Voor fietsers is er de Fietsplanner welke fietsroutes plant. Deze werkt zonder kaart, maar geeft gesproken aanwijzingen. Deze geeft ook tekstuele aanwijzingen.

Voor Backup mogelijkheden.

Vele laten alles op de gsm staan en als de boel crashed is het huilen. Optie data regelmatig naar een NAS of FTP server copiëren. Hiervoor is AndFTP een goede gratis app die ook beveiligd kan werken met FTPS of SFTP. Deze heeft ook aan broertje AndSMB die via netbios op het lan werkt en direct naar uw laptop of pc kan schrijven. Doe dit nadat er is toegevoegd aan de telefoon.

VPN

Deze optie wordt al door de telefoon zelf ondersteund. Wat vele niet weten is dat ze hun eigen router als doel kunnen invoeren, zodat ze geen duren vpn abonnementen nodig hebben. Fritz!Box doet dit uitstekend.

Heeft u nog tips voor apps die je zou moeten hebben, meld ze in het commentaar vak. Facebook e.d. vallen hier niet onder.

Het gebruik van een smartphone in het verkeer is gevaarlijk ook als u loopt. De dief is u dankbaar dat u als een zombie achter uw scherm aanloopt, zodat hij u makkelijker kan beroven.

2 thoughts on “Handig apps voor de smartphone

  1. Hi Rob,

    De Sygic app kende ik nog niet! Bedankt! Zelf gebruik ik vaak een leer app, zoals Examenoverzicht. Deze app heeft mij geholpen met het halen van mijn examens:

  2. This piece of writing is actually a good one it assists new the web users, who are wishing in favor of
    blogging.

Comments are closed.