Volgen van websites met rss-feeds

Veel websites bieden een nieuwsbrief aan om van hun artikelen op de hoogte te blijven. Het probleem is dat u weer uw e-mail adres moet achterlaten en maar hopen dat het daarvoor blijft. Als u uw e-mail adres wijzig moet u alle nieuwsbrieven aanpassen.

Er is een alternatief dat al heel lang bestaat en dat bij wordpress blogs standaard aanwezig is. Dit is de rss-feed en werkt via een rss-reader of met een goede mail-client zoals Thunderbird. U beheerd nu alles zelf zonder dat men weet wie u bent als volger. Het logo voor de rss-feed staat hieronder.

Om te beginnen dient u de reader of Thunderbird te installeren, waarna u uw e-mail en feeds kunt toevoegen. Hieronder het instellingen venster. U dient eerst blogs & feeds toe te voegen alvorens men sites kunt toevoegen.

Klik op Abonnementen beheren en voeg het url toe. Voor deze site is dat https://blog.robkalmeijer.nl/feed/. Dit toont alle feeds.

U kunt Thunderbird gebruiken voor alle email adressen die u heeft, ook gmail e.d. welke gewoon een imap server is met een web interface.